Eilen oli käytössä vähän järeämmät askartelumassat, kun naapurin autotallin lattiaa varten tilaamasta sementtikuormasta jäi aika paljon ylimääräistä. Olen monesti miettinyt, että olisi kiva joskus kokeilla pihakoristeiden tekemistä sementistä. Keräsin kaikki lasten kelvolliset hiekkamuotit, voitelin ne ruokaöljyllä ja täytin sementillä. Muistan lukeneeni jostakin, että kun voitelee ruokaöljyllä, niin kuviot irtoavat helpommin. Muutamat sementtikuvioista lohkesivat jostakin kohtaa, mutta moni säilyi ehjänäkin. Massan sisälle olisi voinut laittaa vaikka vanhoja rautanauloja tukemaan .

155171.jpg

155172.jpg

Kokeilin myös lehtikuvioisten laattojen tekemistä laittamalla  sementtimassaa raparperinlehtien päälle. Nämä ovat  ihan vain koristeita, mutta jos haluaa astumista kestäviä laattoja, on niihinkin varmaan hyvä laittaa sisälle jotakin massaa tukemaan tai sitten täytyy tehdä aika paksuja laattoja.

155187.jpg

155188.jpg

Tästä kun tuli tällainen puutarha-aiheinen päivitys, laitan tähän vielä muutaman kuvan pihallamme kasvavista kesäköynnösten kukkasista.

Päivänpuna

155207.jpg

Valkoinen mustasilmäsusanna

155208.jpg

Keltainen mustasilmäsusanna

155210.jpg